Opgestapelde verhuisdozen en één doos geopend met een hondje erin

Je inboedel naar het buitenland brengen

Wanneer je gaat verhuizen, dan kan dat natuurlijk ook naar een nieuwe locatie over de grens zijn. Verhuizen binnen Nederland kan al een flinke klus zijn. Buiten Nederland brengt zo mogelijk nog meer stress en zorgen met zich mee. Om die reden is het dan ook goed om te weten dat er zeer veel verhuisbedrijven zijn die enig specialisme hebben opgebouwd in het ondersteunen van internationale verhuizingen. Dat gaat veel verder dan het vervoeren van bezittingen alleen. Dit neemt daardoor dan ook een flinke hoeveelheid zorgen bij jou weg. Je kunt je dan op andere zaken richten. Ook is het handig om voor de verhuizing een checklist te maken, want een verhuizing doe je niet iedere dag en zeker niet zomaar. Dus denk even goed na over de punten die je op je verhuizen checklist kunt zetten en kijk desnoods even rond op het internet voor inspiratie van mensen die ook zo’n checklist gemaakt hebben.

Het inpakken en opruimen

Wanneer een verhuisdienst komt helpen met verhuizen, dan hoef je tegenwoordig eigenlijk geen voorwerk meer te doen. Je kunt de verhuizers namelijk ook inzetten als hulp bij het inpakken. Dat gaat zelfs zo ver dat ze je kunnen helpen met het loskoppelen van huishoudelijke apparaten en het uit elkaar schroeven van bijvoorbeeld meubilair wanneer dit nodig is. Dit is natuurlijk vooral ook makkelijk als je zelf niet zo handig bent. De hulp van professionals kan bovendien flink handiger zijn dan die van goed bedoelende vrienden en familieleden. Vooral omdat je de zekerheid hebt dat het goed en professioneel gebeurt.

 

De opslag

Natuurlijk is de kans groot dat de verhuizing over meerdere dagen uitgesmeerd moet worden. Je moet je oude woning verlaten, maar misschien kan je je nieuwe woning nog niet in. Dan zal je toch ergens je spullen achter moeten laten. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij het verhuisbedrijf. Tegenwoordig hebben deze bedrijven over het algemeen opslagruimte beschikbaar die aan de allerhoogste eisen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan inbraakpreventie, brandveiligheid, maar ook aan de optimale luchtkwaliteit en luchtvochtigheidsgraad. Daardoor kan je je spullen er met een gerust hart enkel dagen stallen als dat nodig is. Wanneer het dan tijd is voor vertrek kan dat direct gebeuren.

De samenwerking

Vaak wordt er gekozen voor een samenwerking. Dat betekent dat de taken van de verhuizer in Nederland worden overgenomen door een partnerbedrijf op het moment dat je de grens oversteekt. Wanneer je dit door de verhuizer laat verzorgen, dan kan je er zeker van zijn dat dit een bedrijf is dat aan dezelfde kwaliteitseisen voldoet als het bedrijf dat je in Nederland hebt ingehuurd. Dit is natuurlijk vele malen gemakkelijker dan dat je een bedrijf zelf moet gaan zoeken. Je hebt immers mogelijk helemaal geen kennis van de verhuisbranche in het land waar je naartoe vertrekt.

 

Het opbouwen

Zoals de verhuizers je hielpen met het afbouwen en inpakken, zo helpen ze je ook weer als je op de nieuwe plek aankomt. Daar kan je hulp krijgen bij het aansluiten van apparatuur en het in elkaar zetten van meubels bijvoorbeeld. Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks rommel ontstaat en er ook geen taken blijven liggen die je vervolgens lange tijd niet afmaakt. Bovendien is het altijd gemakkelijk om een paar sterke handen extra te hebben die jou kunnen helpen met dit soort klussen. Zo kunnen er ook geen ongelukken gebeuren en komt alles altijd op de goede plek terecht.

De omgekeerde weg

Wanneer je juist de omgekeerde weg gaat bewandelen, dan geldt al het bovenstaande natuurlijk net zo goed. Stel dat je enkele jaren in het buitenland hebt gewoond en het nu tijd is om terug te keren naar Nederland. Dan kan je met de hulp van goede Nederlandse verhuisbedrijven deze internationale verhuizing zonder al te veel moeite in goede banen laten leiden. Zo ben je voor je het weet weer geheel geïnstalleerd in je thuisland en lijkt het alsof je nooit ook maar één seconde bent weggeweest, Dit soort hulp is natuurlijk altijd zeer welkom in dit soort drukke tijden.