seniorenverhuizing

EEN SENIORENVERHUIZING, HOE PAKT U DIT HET BESTE AAN? 

Er zijn genoeg redenen voor een seniorenverhuizing. De huidige woning kan bijvoorbeeld ongeschikt zijn geworden of u wil misschien dichter bij uw kinderen en kleinkinderen willen wonen. Als u ouder bent is verhuizen niet zo gemakkelijk meer. U zult zich afvragen hoe u dit het beste aan kunt pakken. Hieronder staan enkele tips die u kunt gebruiken bij uw verhuizing. 

Tip 1:

Het is goed om op tijd te bedenken wat u met uw spullen doet. Als u van een groot huis naar een kleiner huis verhuisd, zullen waarschijnlijk niet al uw meubelen passen. U kunt het beste ver van tevoren beginnen met het sorteren van uw spullen. Wat neemt u mee naar het nieuwe huis? En wat gaat u niet meer gebruiken? De spullen die u niet meer gaat gebruiken, hoeft u natuurlijk niet gelijk weg te gooien. Maak uw kinderen en/of kleinkinderen er blij mee! U zou uw spullen natuurlijk ook kunnen verkopen of weggeven. Vind u dit lastig om alleen te doen, dan kunt u een familielid om hulp vragen of iemand die hier gespecialiseerd in is. 

Tip 2:

Ook bestaan er speciale verhuisservices voor ouderen. Denk bijvoorbeeld aan Flakkee Verhuizers. Zij besteden extra aandacht aan seniorenverhuizingen. Ze helpen u niet alleen maar met het verhuizen van uw spullen, maar zorgen ook voor vele andere dingen. Zoals bijvoorbeeld het inpakken van uw spullen, het demonteren en opnieuw monteren van uw meubels en spullen naar uw kinderen of eventuele opslagruimte brengen. Mocht u de spullen helemaal niet meer willen dan zorgen ze er ook voor dat de meubels worden verkocht of naar een goed doel gaan. 

Tip 3:

Om ervoor te zorgen dat u lang in uw nieuwe huis kunt blijven wonen, is het aanbrengen van bepaalde voorzieningen geen verkeerde beslissing. U kunt hier het beste voor de verhuizing al over nadenken. Er zijn verschillende voorzieningen die u zullen helpen bij een comfortabel leven in uw nieuwe huis. U kunt hierbij denken aan: het installeren van een traplift, het verwijderen van drempels, het verbreden van deuren en het aanbrengen van wandbeugels in de douche en bij het toilet. Hiervoor kunt u zelfs een eventuele vergoeding aanvragen! 

seniorenverhuizing

Tip 4:

Niet alleen uw woning is belangrijk, maar ook uw woonomgeving. Inventariseer van tevoren wat voor soorten diensten er in de omgeving zijn en tussen welke huisartsen u kunt kiezen. Ga op zoek naar welke activiteiten er voor oudere worden georganiseerd!