Bloemschikken tijdens je vakantie

Ultiem vakantiegevoel: de beste Tip voor iedereen die niet op vakantie gaat!

bloemstuk voor een bruiloft

Thuisblijven terwijl anderen op vakantie gaan: het is niet leuk, maar je wil toch een leuke draai geven aan jouw vrije tijd. Voor iedereen die toch een beetje tot rust wilt komen, heb ik een goede tip. Waarschijnlijk had je hier nog niet eerder aan gedacht, maar een manier om goed te ontspannen is bloemschikken! Ontzettend rustgevend! Ik heb in mijn laatste vakantieperiode een cursus bloemschikken gevolgd en het is mij ontzettend goed bevallen. Ik kan het iedereen aanraden.

Doe een cursus bloemschikken

Bloemschikken is niet alleen leuk en rustgevend. Je maakt ook een mooi cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag of een housewarming. Het is bewezen dat creatieve ontspanningen een rustgevend gevoel geven. Werken in de natuur is de ideale oplossing om je mind een pauze te geven. Hetzelfde effect als een vakantie dus! En wat is nou leuker dan creatief bezig zijn? Na een cursus kun jij zelf een mooi bloemstuk maken om zelf te houden of weg te geven.

In zo’n workshop wordt je stap voor stap begeleid in het maken van mooie creaties. Je kunt leren bloemschikken voor beginners en voor gevorderden. Wat je onder andere leert in een cursus bloemschikken:

  • Hoe je langer kunt genieten van je bloemstuk
  • Bloembinden
  • Welke bloem combinaties je het best kunt kiezen
  • Materialen die je kunt gebruiken
  • Van kleine tot grote bloemstukken
  • Basisgereedschappen en hulpmiddelen

Working with flowers

Rustgevend

Je kunt even je normale zorgen parkeren en je to-do list opzij leggen. Door een beroep te doen op je creatieve kwaliteiten, werkt het bloemschikken kalmerend. Je zult merken dat je na het volgen van een cursus meer ontspannen bent. Een bloemstuk maken is eigenlijk een soort ontspanningsoefening.

Prachtig resultaat

Bloemschikken is niet alleen een zeer rustgevende hobby, het levert ook een mooi bloemstuk op. Deze kun je zelf houden of weggeven. Als dat niet het ideale cadeau is om weg te geven! En wat is er nou leuker dan een zelf gemaakt cadeau waar iemand anders van kan genieten?

Bloemstuk maken per seizoen

bloemstuk met witte rozen

Elk seizoen een nieuwe bloemstuk in je huis! Bloemen maken vrolijk en bloemschikken nog veel meer. Natuurlijk zijn bloemen en planten per jaargetij anders. Een winterbloemstuk ziet er anders uit dan een voorjaars bloemstuk. Feestdagen zijn goede aangelegenheden voor om een mooi creatie te maken. Zoek eens voorbeeldjes voor een mooi kerststuk of paasstuk en laat je inspireren!

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met bloemschikken. Hopelijk geeft het jou dezelfde ontspanning en hetzelfde vakantiegevoel! Heb je vragen? Laat het mij weten!