houten schuur isoleren

JE HOUTEN SCHUUR ISOLEREN 

Het hebben van een schuur is ideaal voor iedereen die wat extra “binnenruimte” in de tuin wil hebben. De schuur wordt vaak gebruikt om spullen in op te slaan of voor een hobby waar je binnen in huis geen plek voor hebt. Het isoleren van je houten schuur is een mooie investering. Ook is een geïsoleerde schuur ideaal tegen geluidsoverlast, bijvoorbeeld wanneer je een muziekinstrument bespeelt. Isolatie hoeft niet veel te kosten, wel maakt het jouw schuur erg duurzaam. De isolatie aan de binnenkant zorgt ervoor dat de opgeslagen materialen droog en vorstvrij liggen. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het lawaai wat je zou kunnen produceren. Zo heb je op langere termijn meer plezier van je geïsoleerde houten schuur! 

houten schuur isoleren

Wat is het doel van de schuur? 

Er zijn verschillende functies die jouw schuur kan hebben. Denk dus goed na over het doel van de schuur, waarvoor ga je de schuur gebruiken? Sla je hier tuingereedschap, zoals een grasmaaier, bezem en andere benodigdheden in op? Gebruik je de schuur als “hanghok” waar je graag een liedje draait en een biertje doet met vrienden? Of beoefen jij hier je favoriete hobby? 

Welk materiaal ga ik gebruiken? 

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen. Deze vormen worden in twee categorieën verdeeld: thermisch isoleren en akoestisch isoleren. De namen zeggen het al, maar je kiest dus voor welk doel je gaat isoleren en daar kies je een materiaal bij. Wil je jouw schuur beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden, dan ga je thermisch isoleren. Wil je in deze ruimte een instrument bespelen of hardere muziek beluisteren, dan kies je voor akoestisch isoleren. Bij ISOdiscount.nl hebben ze een groot assortiment aan verschillende soorten isolatie folies. Vraag gerust naar hun advies! 

De wanden, het dak of allebei? 

Er wordt aangeraden om hoe dan ook de wanden van je schuur te isoleren. De wanden zijn het grootste oppervlak van de buitenkant van jouw schuur, de kans is dus groot dat je hierna klaar bent. Het dak isoleren is dus niet per se nodig, maar wel handig. Wanneer je hier veel tijd zal besteden, kun je het beste het dak ook meteen isoleren. Zo ben je extra voorbereid op de weersomstandigheden. Kijk goed naar welke functie jouw schuur gaat hebben en pas daar je keuze op aan!

Moet ik de vloer ook isoleren? 

Ook bij de keuze of je je vloer moet isoleren of niet, kijk je naar de functie die jouw schuur gaat hebben. Wanneer je zowel in de zomer als in de winter hier veel tijd zal doorbrengen, wordt het wel aangeraden. Ook als er vele spullen op de grond staan kun je het beste de vloer isoleren. Dit voorkomt de kans dat er vocht in de spullen trekt die op de vloer staan.