lijnlaser

Alles over lijnlasers

Moet jij weer nodig aan de bak in huis en wil je daarom graag een lijnlaser kopen? Dan is het verstandig dat je van tevoren weet waar je aan gaat beginnen. Er zijn namelijk verschillende soorten lijnlasers en om de beste te kopen moet je wel het een en ander weten. Het is natuurlijk super vervelend als je pas na je aankoop er achter komt dat je beter een andere had kunnen aanschaffen. Dit is alles wat je moet weten over lijnlasers. 

Wat is eigenlijk een lijnlaser?

Als je normaal niet zo van het klussen bent, kan het heel goed zijn dat je eigenlijk geen idee hebt wat een lijnlaser is. Dus wat is het en wat kun je ermee? Ondanks dat jij wellicht nog nooit gehoord hebt van een lijnlaser, is het wel een super belangrijke tool bij het klussen. Je kunt namelijk dankzij de lijnlaser op de millimeter te werk gaan bij nauwkeurige projecten. De lijnlaser produceert namelijk een zichtbare laserstraal.  

Hoe klus je met een lijnlaser? 

Maar wat zijn nou die nauwkeurige projecten waarvoor de lijnlaser perfect is? Er zijn super veel klusjes rondom het huis waar jij de lijnlaser voor kan gebruiken. Het kan je enorm helpen bij het betegelen van muren, het installeren van belangrijke vloerbalken of het ophangen van een paar planken, decoratie en trapleuningen. Dit zijn werkjes waarbij je ultra precies moet zijn en daarom is de hulp van een lijnlaser super fijn. Je kunt dan ook het apparaat instellen op een horizontale en/of een verticale laserlijn. Die lijnen kun jij dan gebruiken om je project recht te zetten. 

Wat is de beste lijnlaser?

Hoe kom je dan aan de beste lijnlaser? Als je iets doet, wil je het natuurlijk ook meteen goed doen. Daarom is het verstandig om eerst goed jezelf af te vragen waarvoor je de lijnlaser gaat gebruiken. Het is eigenlijk zo dat elke lijnlaser hetzelfde werkt. Je moet echter wel naar de functie van de lijnlaser kijken. Daar zitten namelijk verschillen in. Wil je de laser gebruiken voor kleine projecten zoals het ophangen van een fotolijstje? Dan kun je voor een lijnlaser met een horizontale lijn gaan. Maar het is echter handig om een laser te hebben die meerdere dingen kan zodat je hem ook kan gebruiken bij grotere projecten voor als dat nodig is. Een kruislaser, een lijnlaser met een horizontale en een verticale lijn, is dan zeer geschikt. Je kunt namelijk van alles met deze lijnlaser. Je kunt de lijnen haaks op elkaar zetten of alleen een horizontale of een verticale lijn aanzetten. De mogelijkheden zijn enorm met deze laser. 

lijnlaser

Doe-het-zelvers  

Als jij graag aan de slag wil in huis en het daarbij ook laat, dan zijn er super veel goede lijnlasers die ook niet te veel kosten. Je kunt ze dan voor kleine klusjes rondom het huis gebruiken waardoor jij ervoor zorgt dat alles nauwkeurig staat. Het enige nadeel aan een lijnlaser voor een doe-het-zelver is dat je wel een beperkte afstand hebt van maximaal 30 meter. De lijnlaser is dus geschikt voor kleine afstanden. Bij grotere afstanden zal de nauwkeurigheid afnemen. 

Professionals

Dan heb je natuurlijk ook nog lijnlaser voor professionals. Voor het echte werk moet je echter wel wat meer geld neerleggen maar dan heb je wel wat. Die lijnlaser kunnen namelijk honderd procent nauwkeurigheid garanderen. Als professional moet je dat namelijk wel kunnen bieden. Voor buitenwerk zijn deze lijnlaser uitermate geschikt.