haartransplantatie laten uitvoeren

Landen met lage haartransplantatie kosten

De kosten voor een haartransplantatie in Nederland kunnen soms hoog oplopen. De procedure wordt steeds betaalbaarder, maar toch ligt het lang niet voor iedereen binnen het bereik. Daarom kiezen veel mensen ervoor om naar het buitenland te gaan. Er zijn veel landen, ook binnen de Europese Unie waar je een stuk goedkoper een haartransplantatie kan ondergaan. En dan kan je er nog een leuke vakantie aan vastplakken ook. Welke landen dat zijn lees je verderop in dit artikel.

Haarverlies is een veel voorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen treft. De meest voorkomende oorzaak van haarverlies is ouderdom. Maar zijn ook andere oorzaken zoals trauma en dermatologische ziekten. Vanwege het belang van haar in je algemene verschijning, kan haaruitval negatieve effecten hebben op het gevoel van eigenwaarde en het emotionele welzijn. Daarom kan het niet als een verrassing komen dat veel mensen een ​​goedkope en effectieve oplossing zoeken tegen haaruitval.

Waaruit bestaan de haartransplantatie kosten?

Zoals met bijna alles in het leven hangen de kosten af van verschillende factoren. Ten eerste van welke type behandeling je kiest, waar je het laat uitvoeren, en om hoeveel haar het gaat. De meest populaire methoden zijn Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE). Deze twee technieken verschillen vooral in de manier waarop de haarimplantaten worden aangebracht op het hoofd. FUT is ingrijpender, want hierbij worden stukjes nieuwe huid met haar vervangen. De FUE methode maakt kleine gaatje in de hoofdhuid waar haartjes als het ware in geplant worden. 

Vijf landen met de laagste haartransplantatie kosten:

haartransplantatie laten uitvoeren
  • India is één van de goedkoopste landen om een haartransplantatie uit te laten voeren. Overigens worden er ook veel andere chirurgische ingrepen in India uitgevoerd, zoals heup operaties. India is makkelijk te bereiken met het vliegtuig, en het land heeft een hoge medische standaard in de privé klinieken.
  • Turkije is ook een populaire bestemming voor medische ingrepen en plastische chirurgie. Het ligt een stuk dichter bij Nederland, en heeft heel lage haartransplantatie kosten. Turkije is ook erg populair bij arabieren uit nabij gelegen Midden-Oosten.
  • Polen is gemiddeld gezien het goedkoopste land binnen de Europese Unie voor haartransplantaties. Het geeft veel patiënten een veilig gevoel een medische ingreep te laten doen in een land waar Europese regelgeving van kracht is. Dat geeft vertrouwen, en je kan verhaal halen mocht er iets misgaan.
  • Dubai is ook een topbestemming voor haartransplantatie. Het is vooral populair bij de Britten en andere Arabische landen. De arabieren hebben veel te besteden en willen de hoogste kwaliteit. Je bent dus gegarandeerd van een uitmuntend resultaat.
  • Colombia is voor Nederlanders een minder bekende bestemming. Het is een land met relatief lage haartransplantatie kosten. Het is goedkoper dan Nederland, maar niet zo goedkoop als de andere landen in deze top vijf. De simpele reden is dat de plastische chirurgie in Colombia gerenommeerd is, en van top kwaliteit.