Skilift in een skigebied

Eerste wintersport vakantie

Wintersport klinkt al jaren leuk, maar ja, je kunt niet skiën. Eigenlijk heb je dus helemaal niets te zoeken op de hoge toppen van Oostenrijk, Zwitserland of de Italiaanse en Franse Alpen. Dat is zonde, want wintersporten is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Skiën, maar ook snowboarden kan je gewoon op locatie leren. Sterker nog, elke Nederlander die op wintersport gaat heeft het op die manier gedaan. Ze zijn immers allemaal ooit eens voor het eerst naar de sneeuw getrokken. Dit kan dus ook gewoon voor jou weggelegd zijn. Dat doe je als volgt.

Leren skiën

Nog voor je gaat beginnen is het belangrijk om alvast bekend te raken met de eerste valkuil. De kans is namelijk groot dat je op wintersport gaat met vrienden die al eerder de latten hebben ondergebonden. Omdat zij dus al wat ervaring in het skiën hebben, hebben zij het idee dat ze het jou ook wel kunnen leren. Pas hier wel voor op. Het is immers zo dat het weliswaar uit een goed hart komt, maar je vrienden zijn natuurlijk geen skileraren van beroep. Wees daarom vriendelijk, maar bedank ze wel voor het aanbod. Je kunt beter een echte les volgen. Wil je wel met je vrienden mee kunnen skiën tijdens je vakantie dan is het aan te raden om eerst in Nederland een aantal lessen te nemen. Je hebt hier aardig wat opties voor tegenwoordig, maar de methode die voor de meeste mensen het beste werkt is de ski rollerbaan. Ben je benieuwd wat dat nou inhoudt? Boek dan een skiles in Den Haag, of natuurlijk een van de vele andere locaties in Nederland.

Hoe dan wel?

Om eerlijk te zijn leer je goed skiën pas na een aantal keer op skivakantie te zijn geweest. De eerste paar keren doe je er verstandig aan om gewoon iedere keer weer een klasje te volgen als je eenmaal op locatie bent. Na een aantal keer zal je merken dat je het skiën echt onder de knie begint te krijgen. Dan kan je natuurlijk altijd nog wat fijne kneepjes leren door het in de praktijk gewoon veel te doen. Bijvoorbeeld door te skiën met de vrienden die het je in eerste instantie graag wilden leren. Daardoor word je nog beter.

Leren snowboarden

Alles wat over skiën werd gezegd, geldt natuurlijk net zo goed voor snowboarden. Hoewel snowboarden wel een wat jongere sport is, is het allang zo dat er ook hier allerlei lessen en klassen in te volgen zijn. Pas ook op dat als je wilt leren snowboarden, dat je dan wel echt een snowboardles neemt. Er zitten immers flink wat verschillen tussen leren spelen in de sneeuw op één plank of op twee latten. Al kan het plezier in beide gevallen zeker net zo groot zijn. Zeker als je de techniek van de sport eenmaal een beetje onder de knie hebt.

Waar leer je het best skiën?

Nu is natuurlijk de vraag waar je dan het best naartoe kunt gaan als je nieuw bent in de skisport. Waar kan je de beste lessen krijgen? Dit is eigenlijk wel een beetje afhankelijk van wat je precies wilt leren. Wel is het zo dat er in de Alpen zeer veel ervaring is waar het gaat om het geven van skilessen. Dit wordt hier immers al vele jaren gedaan. In nieuwe skigebieden in bijvoorbeeld Scandinavië is dit net een beetje anders. Dit hoeft niet te betekenen dat je er niets kunt leren, maar verdiep je dan wel eerst goed in de mogelijkheden.

Welke spullen neem je?

De laatste vraag die je hebt is natuurlijk hoe je het aanpakt met de spullen die je nodig hebt. Koop je direct al een hele uitrusting of wacht je daar nog even mee? Het is vooral als het de eerste keer is dat je gaat skiën of snowboarden om de spullen gewoon te huren. Je kunt dan namelijk eerst even aanvoelen of je de sport wel echt leuk vindt. Hoewel de meeste mensen groot plezier uit de wintersport halen hoeft dit natuurlijk voor jou helemaal niet het geval te zijn.