reizen door vietnam

Hoe vraag je een visum aan voor Vietnam?

Als je hebt besloten om naar Vietnam te reizen dan doe je er goed aan je te laten informeren over het aanvragen van een visum. Vietnam is één van de weinige Zuid Aziatische landen waar je vooraf een visum voor dient aan te vragen. Vanaf 2018 is het aanvragen van een visum voor Vietnam gewijzigd waardoor op veel websites verouderde informatie beschikbaar is. Dit kan erg omslachtig en verwarrend zijn. Het voordeel is dat je eenvoudig thuis een visum aan kunt vragen zonder dat je daarvoor naar het consulaat of naar de ambassade moet.

een visum voor vietnam aanvragen

Het nieuwe e-visum

Voor 2018 moesten Nederlanders een visum on arrival regelen wanneer je naar Vietnam wilde reizen. Wanneer je dan op het vliegveld aankwam, moest je vaak lang in de rij staan om je visum te kunnen krijgen en betalen. Vanaf 2018 is het zogeheten e-visum beschikbaar gesteld, wat alles een heel stuk eenvoudiger heeft gemaakt. Je krijgt hierdoor het visum al per mail toegestuurd waardoor je de lange rij op de luchthaven in Vietnam kunt vermijden en meteen je stempel kunt gaan halen.

Op de luchthaven hoef je dan ook niks meer te betalen en gaat alles een stuk sneller dan dat het voorheen ging. De visa on arrival is wel nog steeds beschikbaar en ook goedkoper dan het e-visum. Veel visumbureaus adverteren dit visum dan nog wel al raadt de ambassade deze methode sterk af omdat je daarmee niet gegarandeerd Vietnam binnenkomt. Je kunt daarover meer informatie lezen op de website van de Rijksoverheid.

Voorwaarden voor het aanvragen van een e-visum

Aan het verkrijgen van een visum, zijn enkele voorwaarden verbonden, zo ook bij het e-visum voor Vietnam. Met het e-visum mag je maximaal 30 dagen in Vietnam verblijven en moet je minimaal één overnachtingsplaats vastgelegd hebben bij de aanvraag. Echter hoef je nog geen vervoer als een vlucht of bus te hebben geboekt bij de aanvraag. Je paspoort moet nog langer dan 30 dagen na de aankomst in Vietnam geldig zijn en mag je Vietnam eenmalig in- en uitreizen.

Daarnaast mag je geen overdraagbare of mentale ziektes hebben die een gevaar vormen voor de omgeving. Bovendien mag je niet in de afgelopen drie jaar uit Vietnam zijn gedeporteerd en mag je alleen op specifieke vliegvelden, zeehavens en grensposten aankomen. Indien je graag langer dan 30 dagen in Vietnam zou verblijven of je kunt niet aan één van de overige voorwaarden voldoen, dan is het aan te raden om je visumaanvraag bij de ambassade te doen.

reizen door vietnam

Wat zijn de kosten voor een visum voor Vietnam?

De totaalprijs voor een visum voor Vietnam bedraagt 39,95 euro per persoon. Wanneer je het e-visum koopt, hoef je dus niet meer op het vliegveld te betalen. Je moet uiteraard niet vergeten om je visum wel uit te printen zodat je deze in je handbagage kunt meenemen. Je kunt vaak eenvoudig online bij verschillende visumbureaus je visum voor Vietnam aanvragen. Dan kun je veilig en eenvoudig met iDeal betalen waardoor je je visum razendsnel in huis hebt.