werken aan je relatie en de liefde

Waarom zou je jullie relatie redden?

Als je het gevoel hebt dat je alles al hebt geprobeerd voor elkaar, kan het soms lijken of de koek echt op is. Misschien zijn jij en je partner wel op een punt beland dat je bij jullie zelf afvragen waarom je relatie redden nog zinvol is. Want wellicht zijn jullie beter af zonder elkaar.

je relatie redden met therapie

Liefde is een werkwoord

Het klinkt misschien cliché, maar liefde is een werkwoord. Wanneer je al tijden, of misschien nog niet eens zo lang bij elkaar bent, kan het gebeuren dat je dingen voor lief gaat nemen. De tekenen van inzet niet meer ziet of het gevoel hebt dat je elkaar inmiddels wel helemaal hebt ‘uitgeplozen’ en er niets nieuws aan elkaar meer te ontdekken is. Het is ten alle tijden belangrijk dat je naar jezelf in de spiegel kijkt. En neem jouw gedrag onder de loep. Behandel jij je partner zoals jij behandeld zou willen worden. Wat zou jij willen in een relatie. En wat wilt je partner. En geef jij je partner wat je partner in een relatie zou willen. Het in stand houden van je relatie is niet altijd makkelijk. Maar bekijk altijd de mogelijkheden die je zou kunnen grijpen om de ander gelukkig te maken. Als jullie dit allebei doen, zetten jullie al een paar stappen vooruit.

Red je relatie voor je partner, maar vooral voor jezelf

Ooit heb je voor elkaar gekozen. Ooit was er een moment dat je jouw huidige partner leuker vond dan alle anderen. Tijdens jullie relatie ben je van elkaar gaan houden. Maar op den duur zijn jullie op het punt gekomen waar jullie niet weten hoe jullie nog met elkaar verder moeten. Gelukkig zijn er manieren waarop je jullie relatie kunt redden. Probeer hiervoor open te staan. En schaam je vooral niet. Juist het proberen te redden van je relatie laat zien dat je nog voor elkaar wilt vechten. Het laten stranden van je relatie kan je het gevoel geven dat je faalt. Dit is niet goed voor je eigenwaarde. Wanneer je toont dat je je echt wilt inzetten voor elkaar en je jezelf weer wilt open stellen voor elkaar, zul je op den duur het gevoel ervaren dat jij en jouw relatie er weer toe doen.

werken aan je relatie en de liefde

De oorzaak van de afstand is ook van belang

Natuurlijk zijn niet alle problemen op te lossen. Soms hebben jij of je partner iets onomkeerbaar gedaan, zoals overspel. Op dat moment is het natuurlijk van belang of het überhaupt goed is om met elkaar verder te willen. Of wanneer jij of je partner gevoelens heeft gekregen voor iemand anders. De basis van het probleem dient wel te liggen in jullie contact, jullie manier van communiceren. Of de inzet die jullie elkaar tonen. Jullie moeten wel weten dat je nog voor elkaar wilt gaan. Want het redden van je relatie, begint altijd bij jezelf.