dit is een valalarm

Valalarm: een gerust gevoel thuis én onderweg

Wanneer u wat ouder wordt of minder goed ter been bent, is het soms spannend om naar buiten te gaan. Maar ook in huis kunt u vallen. Als u het u dan niet lukt om zelf overeind te komen, wilt u het liefst zo snel mogelijk iemand waarschuwen. Een valalarm biedt de uitkomst. De vier belangrijkste functies van een valalarm op een rij.

SOS-knop en GPS-functie

Het valalarm beschikt over een SOS-knop en een GPS-functie. In de meeste gevallen activeert u het alarm door de knop een aantal seconden ingedrukt te houden. Er volgt dan een signaal of trilling die u laat weten dat het alarm geactiveerd is. Vervolgens gaat de GPS-functie zijn werk doen. Uw locatie wordt namelijk via een SMS naar vooraf ingestelde contactpersonen verstuurd. Deze personen weten dan in geval van nood direct waar u zich bevindt. 

Valalarm alarmeert 3 personen tegelijk

In geval van nood worden achter elkaar 3 personen gealarmeerd. Dit zijn personen waarvan u vooraf een telefoonnummer hebt ingesteld. Wanneer u op de alarmknop hebt gedrukt, ontvangen zij eerst de SMS met de locatie van uw alarm. Vervolgens worden zij ook nog opgebeld. Er is dus vrijwel altijd iemand die uw oproep zal beantwoorden en u te hulp kan schieten.

Communiceren met de ontvanger

Bij het aannemen van de oproep kunt u handsfree communiceren met de persoon die de oproep heeft beantwoord. Dit komt omdat het valalarm met een simkaart werkt. Het apparaat werkt zowel met een prepaid simkaart als met een simkaart met een abonnement. Dankzij deze functie kunt u aan uw contactpersoon vertellen wat er is gebeurd en of u zich eventueel heeft bezeerd. 

dit is een valalarm

Compact apparaat

Het valalarm is een compact apparaat, omdat het speciaal is ontworpen om gemakkelijk bij u te kunnen dragen. U kunt het alarm bijvoorbeeld in uw zak doen of aan het koord om uw nek dragen. Wanneer u van huis gaat hoeft u dus slechts een klein apparaatje mee te nemen. Maakt u zich overigens geen zorgen om lichte regen, het valalarm is namelijk spatwaterdicht. 

Past een valalarm bij uw situatie en bent u van plan er een aan te schaffen? Vergelijk dan zeker eens de verschillende aanbieders. Bij Seniorenalarmen krijgt u bijvoorbeeld gratis assistentie bij de programmatie van uw valalarm. Zo kunt u uw alarm meteen in gebruik nemen. U gaat direct met een veiliger gevoel van huis.