balkondoek voor schaduw

Redenen om een balkondoek te kopen

Het plaatsen van een schaduwdoek op balkon, in de tuin of op je terras kan een verstandig idee zijn, zeker als je veel last hebt van de felle zon maar toch graag op het balkon zit. Wil je weten wat een schaduwdoek precies is en wat de 4 redenen zijn om een schaduwdoek te kopen? Dan dien je door te gaan met lezen.

Wat is een schaduwdoek?

Een schaduwdoek kan worden omschreven als een doek dat op horizontale wijze op wordt gehangen in de tuin, op balkon of op het terras. Je kunt namelijk lekker genieten van schaduw aangezien een schaduwdoek je optimale bescherming tegen de zon biedt. Daarnaast zijn schaduwdoeken vaak ook waterdicht of waterdoorlatend en kunnen ze heel het voorjaar en gedurende de zomermaanden gewoon buiten blijven hangen. 

Reden 1: Bescherming tegen de wind en de zon

Een schaduwdoek bied je een optimale bescherming tegen zowel de wind als de zon. Zeker in Nederland is er vaak sprake van harde wind. Dankzij een schaduwdoek kan je lekker buiten de wind zitten en toch van je buitenruimte genieten aangezien een deel van de wind tegen wordt gehouden. Naast bescherming tegen de wind biedt een schaduwdoek ook een optimale bescherming tegen de zon. Het doel houdt ruim 95% van de schadelijke UV stralen van de zon tegen. 

Reden 2: Decoratie en tegen inkijk

Je kunt een schaduwdoek ter decoratie plaatsen aangezien ze niet slechts functioneel zijn, maar ook een mooie uitstraling geven aan je buitenruimte. Een schaduwdoek ziet er modern en strak uit, waardoor de plaatsing gemakkelijk te combineren is met de inrichting van je tuin. Een schaduwdoek kan ook tegen inkijk worden opgehangen als je graag van je privacy geniet.

balkondoek voor schaduw

Reden 3: Gemakkelijke plaatsing

Een schaduwdoek hoeft niet per se vast te worden gemaakt aan je woning en kan ook los in de tuin bevestigd worden. Hierbij heb je geen gedoe met een parasol en daarnaast kan een schaduwdoek heel het jaar door blijven hangen. Je hoeft het doek dus niet van tijd tot tijd te verwijderen. Het schaduwdoek is tevens gemakkelijk op te hangen en snel te demonteren.

Reden 4: Ruim aanbod aan keuze

Er zijn verschillende soorten schaduwdoeken verkrijgbaar in allerlei maten, kleuren en materialen. Daarnaast kan je ook kiezen voor het laten maken van een schaduwdoek op maat, waarbij je zelf aan kunt geven wat de exacte afmetingen moeten zijn van het doek. Zo kan je een schaduwdoek personaliseren waardoor het beter bij je terras, tuin of balkon past.

Er is niets lekkerder dan relaxen in je eigen tuin of op balkon in de warme zon, zonder dat je last hebt van de schadelijke UV stralen, de wind, pottenkijkers en dergelijke. Een schaduwdoek is gemakkelijk te plaatsen en verkrijgbaar in alle soorten, kleuren en maten. Ga je voor een schaduwdoek? Dan maak je een slim besluit als je kiest voor een doek van goed kwaliteit waardoor je jarenlang kunt blijven genieten van de warmte en gezelligheid in je eigen buitenruimte.