Vrouw verkleed op een carnavalsfeest

Een weekendje weg om te Carnavallen

Carnaval grijpt steeds meer om zich heen. Het gebied waar het feest gevierd wordt, wordt steeds groter. Dat kan dus betekenen dat je ook in je eigen omgeving steeds meer kans krijgt om mee te vieren. Toch is dit natuurlijk niet hetzelfde als het vieren van carnaval in het echte hart van carnavallend Nederland. In dat geval kan een weekendje weg om te carnavallen boeken natuurlijk weleens het leukste weekendje zijn wat je in vele tijden hebt beleefd. Daarin zijn een flink aantal opties te onderscheiden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de volgende reeks aan mogelijkheden.

Aanbiedingen

Als het gaat om een leuk uitje van een weekend, dan is het altijd belangrijk om dit op de slimste manier aan te pakken. Enerzijds kan carnaval immers een reden zijn voor veel aanbieders van onderkomens om de prijzen enigszins op te voeren. Aan de andere kant kan het echter juist zo zijn dat je leuke aanbiedingen kan vinden tijdens carnaval. Dit is natuurlijk perfect om gebruik van te maken. Als je immers je geld kunt besparen, dan is dat alleen maar een voordeel. Dit vergroot immers je budget tijdens carnaval zelf. Het is niet onbelangrijk om dit in acht te nemen.

Juiste periode

Waar je altijd op moet letten wanneer je een weekendje weg om te carnavallen gaat boeken, is de periode. Zo zijn sommige aanbieders slim en beginnen al op 11 november, de elfde van de elfde, met hun carnavalsaanbiedingen. De echte grote feestdagen zijn dan echter natuurlijk nog verre van aan de beurt. Dit zou dus zonde zijn. Het is dus belangrijk om goed te bekijken wanneer carnaval precies valt. Dit klinkt voor mensen die uit carnavalsgebied komen misschien wat vreemd in de oren. Daar waar echter nooit carnaval wordt gevierd zijn deze dagen bij lange na niet zo bekend. Het is ook handig om alvast geschikte kleding te hebben, zorg er dus voor dat je dus bijtijds je Carnavalskleding al hebt besteld.

Het juiste gebied

Ook niet onbelangrijk, zorg er wel voor dat je in het juiste gebied terechtkomt. Carnaval mag dan in een steeds groter gebied gevierd worden, maar er zijn natuurlijk een aantal plaatsen waar je echt moet zijn als het om carnaval gaat. In Nederland gaat het dan bijvoorbeeld om Breda, Den Bosch, Tilburg en Maastricht. Vooral Den Bosch en Maastricht zijn natuurlijk van nature al plaatsen die altijd populair zijn bij toeristen uit binnen- en buitenland, dus het is altijd aan te raden om er tijdig bij te zijn. De planning is dus minstens zo belangrijk als het om weekendjes weg gaat.

Het aantal dagen

Wanneer je dan toch een weekendje weg gaat plannen, probeer dit dan ook op een leuke manier uit te smeren. Lukt dit niet? Dan kan je natuurlijk altijd kiezen om slechts twee dagen te blijven. Het kan echter natuurlijk veel leuker zijn om zo veel van het carnavallen als mogelijk mee te krijgen. Dan is het leuk om bijvoorbeeld voor een arrangement van drie of vier dagen te gaan. Vaak zijn dezelfde arrangementen zo klein of zo groot als je zelf wilt te maken. Dit maakt het dus heel interessant om het precies aan te passen op jouw wensen en mogelijkheden.

Het onderkomen

Dan is het natuurlijk ook nog belangrijk dat je er zeker van bent dat je het juiste onderkomen vindt. Dit kan van een aantal dingen afhangen. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om je te bedenken met hoeveel mensen je bent. Hoe groter de groep, hoe aantrekkelijker een accommodatie zoals een huisje of een caravan natuurlijk wordt. Ben je echter met een klein gezelschap en ben je gestel dop comfort, dan zijn er ook steeds meer mogelijkheden op het gebied van hotelovernachtingen die tijdens de carnavalsperiode allerlei leuke mogelijkheden bieden. Wel is het natuurlijk zo dat deze vorm ook het populairst is.

Conclusie

Een weekendje carnavallen om je eens een keer helemaal in de carnavalssfeer onder te dompelen is dus in veel opzichten goed mogelijk. Dit maakt het extra leuk om het er nu dan ook echt eens van te laten komen. Zo kan je eindelijk eens echt ervaren wat carnaval is in de gebieden waar dit een echte rol speelt. Onderzoek alle mogelijkheden die er zijn goed en begin hier tijdig mee. Dan kan je er zeker van zijn dat je een hele fijne tijd tegemoet gaat die je niet snel meer zal vergeten.