Een volle koffer met vakantiekleding

Welke kleding neem je altijd mee op vakantie

Kleden voor de vakantie is altijd weer lastig. Dat begint al bij het thuis uitzoeken wat je eigenlijk mee zou moeten nemen. Je kunt toch maar een beperkte hoeveelheid in je koffer krijgen. Die hoeveelheid moet niet alleen praktisch zijn, maar bij voorkeur ook nog een beetje goed eruit zien als je het draagt. Dit maakt het dus wel heel erg lastig om slim te pakken. Daarom is het goed om hulp te krijgen hierbij. Uiteindelijk hoeft het namelijk helemaal niet lastig te zijn om de juiste kleren voor een vakantie bij elkaar te krijgen.

Neutraal en simpel

Als het gaat om vakantiekleren dan is het altijd belangrijk om alles zo neutraal en simpel mogelijk te houden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door echte basic shirts te dragen. Dit zijn shirts in een effen kleur, zonder verdere opdruk of iets dergelijks. Als man kan je ook voor polo’s in deze vorm gaan. Er kan tenslotte weinig misgaan als je neutrale kleuren en simpele kleding draagt. Dit past namelijk overal bij. Daardoor heb je er dus ook niet zo heel veel van nodig. Dit scheelt dus veel werk bij het inpakken en het meenemen ervan in je koffer.

Van alles wat

Pak divers in. Kies dus niet voor tien shirts en geen trui of vest. Het is dan beter om de hoeveelheid shirts terug te dringen en zo ruimte te maken voor een trui of vest. Bedenk je immers dat het altijd ’s avonds flink kan afkoelen en dat het ook zomaar een dag slecht weer kan zijn. In zulke gevallen heb je niet veel aan alleen maar shirts of polo’s in je vakantiegarderobe. Wat wel hetzelfde blijft is de wens om het simpel en neutraal te houden. Hoe beter je het kan combineren, hoe gemakkelijker dit is. Donkere kleuren werken vaak.

Simpele broek

Een broek moet er vooral netjes uitzien. Wanneer je ergens binnenstapt doe je dit natuurlijk niet in je korte broek, hoewel steeds meer mensen deze ongeschreven regel lijken te vergeten. Het is daarom slim om altijd een mooie, maar simpele broek in te pakken. Dit moet een broek zijn die op alle shirts en truien die je eventueel van plan bent mee te nemen kan combineren. Natuurlijk kan je ook wel korte broeken meenemen, je bent tenslotte overdag ook gewoon op vakantie. Zorg echter wel altijd voor een goede broek die bij elke gelegenheid past. Dit geeft je ook een beter gevoel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de jeans van Cast Iron en Vanguard, dit zijn simpele jeans die je voor welke gelegenheid dan ook aan kunt trekken.

Het schoeisel

Het gemakkelijkste is natuurlijk het schoeisel. Meer dan een paar sandalen heb je meestal niet nodig. Deze zijn immers comfortabel genoeg om overdag mee te lopen. Kies een goed paar uit en het is ook nog eens zo dat ze er ’s avonds voldoende goed uitzien om in allerlei gelegenheden te kunnen dragen. Zo kan je dus gemakkelijk met een paar schoenen de vakantie van één of twee weken overbruggen. Dit scheelt je ook veel lastig gesleep. Schoenen kan je namelijk nooit ergens kwijt omdat ze altijd in de weg liggen in je koffer. Daar ben je dan van af.

Handige jas in je koffer

Neem een dunne jas mee die gemakkelijk op te vouwen is. Denk bijvoorbeeld aan een exemplaar van katoen. Dit is eigenlijk vooral handig omdat je gegarandeerd een keer in een situatie komt waarin je een jas kunt gebruiken als je op vakantie bent. Om hier op voorbereid te zijn is de oplossing dus ook heel simpel. Je moet namelijk gewoon een jas mee nemen. Vouw hem op in je koffer en houd het weerbericht in de gaten of je hem eventueel nodig kan gaan hebben de volgende dagen. Altijd handig om bij je te hebben in noodsituaties.

Afhankelijk van de bestemming


Het is misschien overbodig om te zeggen, maar de bestemming van je vakantie speelt natuurlijk wel een belangrijke rol. Al het bovenstaande kan natuurlijk genegeerd worden wanneer je op wintersport gaat of wanneer je kiest voor een bestemming met een mild klimaat in de zomer. De basis van de tips voor zulke bestemmingen blijft echter wel hetzelfde. Pak altijd neutraal in en wees slim in de keuzes door voor diversiteit te gaan. Zo ben je heel simpel op elke situatie voorbereid. Dit voorkomt zorgen, maar het voorkomt ook dat je veel te veel moet slepen met je koffer.