Twee skateboarders op vakantie

Skaten tijdens je vakantie

Is skaten jouw allergrootste hobby? Dan moet dit natuurlijk ook onderdeel van jouw vakantie zijn. Nu was dit misschien altijd al zo omdat je je skates gewoon mee nam in je bagage. Toch is er veel meer mogelijk. Je kunt namelijk allerlei leuke dingen doen op je skates op allerlei bestemmingen in heel de wereld. Zo kan je van je zomervakantie ook een echte skatevakantie maken. Om een beetje een idee van de mogelijkheden te krijgen is het goed om alles eens overzichtelijk bij elkaar te brengen. Zo kan je makkelijk zien wat jou aanspreekt en wat niet.

Rondtrekken door het gebied

De meest voor de hand liggende vorm van een skatevakantie is misschien wel die waarbij je op je skates gaat rondtrekken door een bepaald gebied. Dit is eigenlijk wel goed te vergelijken met bijvoorbeeld een fietsvakantie of een wandelvakantie zoals veel andere mensen die vieren. Zij doen eigenlijk niets anders dan wat jij doet. Ze voeren namelijk hun hobby uit op vakantie. Je kunt tegenwoordig ook bij verschillende reisbureaus reizen boeken die speciaal gericht zijn op het skaten in de omgeving. Je kunt vanuit een vast punt dagelijks een toer doen, maar je kunt ook van punt naar punt trekken.

Met zijn allen

Er zijn ook steeds meer specifieke vakanties waar skaters uit de hele wereld bij elkaar worden gebracht. Hier zijn allerlei evenementen voor skaters die in bijvoorbeeld een week of tien dagen worden georganiseerd. Je kunt naast het skaten ook heel goed netwerken op dit soort weken. Er komen immers allerlei leuke mensen die net als jij skaten als grote passie hebben. Dit betekent dus dat je kunt leren over leuke plekken waar je later nog eens heen kunt gaan om ook eens te gaan skaten. Dit soort vakanties kan je ook bij verschillende reisorganisaties boeken zodat alles goed geregeld is.

Wedstrijden bezoeken of deelnemen

Natuurlijk kan je ook je vakantie bouwen rondom een wedstrijd die op een bepaalde plek wordt gehouden. Denk bijvoorbeeld aan een inlinemarathon ergens in Europa. Je kan gaan kijken of zelf deelnemen. Dit zijn natuurlijk leuke momenten om eens te kijken wat je nu eigenlijk precies kunt op je skates. Daarnaast kan je dan natuurlijk gelijk even een paar dagen op de locatie doorbrengen. Gewoon om even lekker een vakantie te vieren. Er zijn dan immers heel veel skaters in de omgeving te vinden dus de kans is groot dat je je er best wel goed op je gemak zal voelen.

Steeds meer mogelijkheden

Doordat er zo veel verschillende vormen zijn en omdat er steeds meer skateliefhebbers zijn, zijn de mogelijkheden ook steeds uitgebreider. Als je zou willen, dan kan je heel Europa georganiseerd op skates ontdekken. Je kunt dan meedoen aan de meest uiteenlopende reizen. Van een speedskate tot en met een meerdaagse toer. Over heel het continent zijn er evenementen te vinden gedurende het gehele jaar. Dat maakt het interessant om eens te kijken op welk moment jij het beste je vakantie kunt vieren. Wil je namelijk aan een speciaal evenement deelnemen, dan kan je daar rekening mee houden.

Je eigen skates

Het beste kan je je eigen materiaal meenemen als je op reis gaat. Niet alleen weet je dan zeker dat je alles bij je hebt, je bent er ook zeker van dat alles past en lekker zit. Zeker wanneer je wat langere afstanden gaat afleggen is comfort natuurlijk best wel belangrijk. Je wilt immers weliswaar lekker skaten, maar het moet ook gewoon een ontspannende vakantie zijn. Met blessures kom je dan niet bepaald verder. Dit is bijvoorbeeld te vergelijken met mensen die op skivakantie gaan. Ook zij moeten enigszins voorzichtig zijn met de spullen. Zorg er dus voor dat je eigen spullen bijtijds aanschaft, als je je spullen vroegtijdig koopt  kun je ook nog profiteren van aardig wat kortingen. Dus als bijvoorbeeld het merk Vans een van jouw favoriete merken is kun je kijken waar je deze het beste kunt bestellen. Kijk eens op wat verschillende webshops of bezoek eens een aantal winkels en probeer zo jouw favoriete spullen zo goedkoop mogelijk te bemachtigen. Zo hou je ook nog eens wat extra geld over om te besteden tijdens je vakantie.

Veel oefenen

Ga je definitief een vakantie op je skates vieren, dan is het natuurlijk wel zo leuk als je een beetje tijd vooraf erin steekt. Dat betekent dat je dus veel moet gaan oefenen in de komende weken. Rijd eens wat vaker je gebruikelijke rondje door de polders achter je huis. Of trek eens een zaterdag uit om een lekkere lange tocht te maken. Je kunt dan bijvoorbeeld met de bus terug naar huis. Zo ben je in ieder geval ook voldoende getraind voordat je aan de vakantie begint. Dit is immers ook van groot belang als je op skates gaat staan.

Samenvattend

Om alles nog eens kort op een rij te zetten is het belangrijk om te weten dat er veel verschillende soorten skatevakanties zijn. Je kunt tochten maken, wedstrijden bezoeken, aan wedstrijden deelnemen, of zelf op reis gaan. Zorg dat je goede materialen hebt en dat je alles meeneemt als je op reis gaat. Voordat je gaat is het verstandig om wat tijd te besteden aan training. Als je een aantal malen hebt geskatet, dan weet je zeker dat je in goede vorm bent als de vakantie eenmaal begint. Dat maakt het allemaal wat gemakkelijker en leuker.